Det är få förunnat att få jobba med det man verkligen brinner för. I lördags hade jag en intensiv dag som enbart handlade om hur vi kan tänka och förstärka koncentrationsnivån på våra hundar och idag tränade vi fotgående hela dagen.

Det var idel nya deltagare idag förutom Glenn, Rose-Marie och Abba som pallrat sig tvärs över hela Sverige från Bohuslän till Stockholm. Långväga gäster var även Anna-Lena och Aksa från Öland och Carina och Nero från Fagersta, som för övrigt gick "Sikta mot stjärnorna" i vintras. Igår var det strålande sol och vi tillbringade hela dagen utomhus med att titta på en hund i taget.

Idag var det lite sämre väder och då är det underbart att i lugn och ro sitta inomhus i värmen och titta på en hund åt gången. Vi tog paus efter varannan eller var tredje hund så att alla jyckar kom upp på tassarna och fick träna och röra på sig. Idag blandade vi jaktfot med bruks/lydnadsfot vilket var en tillfällighet men som föll väldigt väl ut. Två väldigt roliga dagar. Tack allihopa och lycka till! Tyvärr blev det inga bilder tagna från i lördags utan enbart idag.

Anna-Lena och Aksa

Glenn och Abba

Phoebe

Josefina och Bolt, hack i häl på mamma Ingrid

Ingrid och Allt-I som redan kvalificerat sig till SM i rapport 2010. Grattis!

Anne (Stenbury)

Anne och Desirée i samspråk. Zakk ligger och spanar in var Nero är så att han inte blir nertrampad igen.

4 svar

 1. Tack för en otroligt givande dag

  Nero skickar en särskild hälsning och tackar för att Zakk inte längre är sur över fadäsen i somras

  Kramar från

  Fagersta

 2. Vi (jag och Josefina) tackar också för en givande dag. Det behövs lite inspiration i bland och framförallt denna årstid då man har en lång vinter framför sig. Har ju försökt med lite kvickfix, men inser att jag nog måste ta itu med vissa "basics" för att höja det hela ett snäpp till och framförallt för att få stabiliteten.

 3. Vill även sända ett TACK från Öland! Nu har vi precis varit ute och kört några moment som kändes såå kul! Både jag och Aksa var glada hela tiden oavsett när vi gjorde fel…vi bara glatt gjorde om – och belönade när det blev rätt;)Jag körde också med störning och det blev nästan bättre. Nu känner jag mig peppad att börja träna lydnad igen med lite mer planering

 4. Jag vill också tacka för en superduperdag. Freddie var bra mycket tröttare efter en dags koncentration än efter förra helgens sökkurs på 2 dagar. Vi har testat att göra lite nonsenskedjor och det går jättebra och är riktigt kul. Ingen frustration alls utan vi bara fortsätter jobba.

  Kram till dig och fulsnyggingen 😉

  Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.