En liten fråga bara…hur många moment gör du under den minuten? Det är klart att man kan klämma in massa om man vill och orkar men en liten fingervisning om hur många vore intressant att veta.

Jag varierar mellan momenten, eller rättare sagt delar av moment som Zakk "kan". Eftersom jag tränar inomhus, försöker jag komma ihåg på vilken plats jag har sagt vilket kommando (om ni förstår vad jag menar). Jag vill inte att signalen för "stå" är liktydig med kortänden av vardagsrumsbordet därför att jag omedvetet givit kommandot ritualiserat på den punkten.

Jag skulle tro att jag ger 4 kommandon under en minut. Prova själv! Målet med minutträningen är att vi ska lära oss att inte avbryta ett moment (eller del) med en belöning utan att vi tidigt lär oss att kedja olika beteenden som kan avslutas med en belöning.

 

3 svar

  1. Hej! Hur får jag min 5 månader gamla valp att komma tillbaka och ge mig leksaken vi nyss lekt med? Hon vill bara äga den och är inte intresserad av att komma tillbaks och fortsätta leka med mig, hon har kul med leksaken på egen hand. Hon kommer på inkallning men då släpper hon leksaken innan hon springer till mej. MVH Hanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.