….på min fot! Idag har vi har varit ute och spårat i snön. Zakk spårade intensivt men med en oerhörd koncentration. Med Zakk behöver jag inte känna mig rädd för att bli sittande ute på en stubbe i skogen.

Förutom snöspår  letade labbladååren upp ett harkadaver = gott,gott…Lyckan blev kortvarig eftersom den förstördes av mitt "loss".

Plötligt fylldes skogen av glada barnröster och nedför backen rusade ett tjugotal barn. Lite väl mycket för den unge Zakk. Han tryckte sig tätt intill min sida, bärandes på en kotte, och lyckades mellan tänderna hapla ur sig "muff, "muff, "muff". Själv tittade jag på barnen och sa att de var vääääldigt fiiiina barn . Korrigerar vi hunden för den typen av passivt "muffande" finns risken att osäkerheten förstärks. Då är det bättre att visa sitt eget positiva men lugna intresse över dessa fantastiska små skapelser. "Barnen" är idag ett begrepp som Zakk vet vad det betyder och som väcker hans intresse på ett positivt sätt, även om tjugo vilt springande ungar blev väl mycket för killen just idag.

Ps. Ni har väl inte missat clinicen i kryp nu på onsdag eller clinicen i hundmöten tisdag den 16/2?

3 svar

  1. Hej Eva! Idag när Alice (min boxer som du träffat i Emmaboda) gick vår lunchrunda så efter oss hade vi en dam som var ute och sparkade. Alice smågrymtade o vände sig om efter henne o tittade osäkert mot henne när vi vände för att ta oss till jobbet mötte vi henne på vägen varav damen säger..får jag ge henne en av sonens köttbullarHa det bäst Eva vi syns i mars

  2. Vilken typ av spår lägger du, och hur lägger du dem? Jag kör viltspår, men gör inte det när snön ligger. Det blir så visuellt då, har jag fått för mig.

  3. Hej Kicki!

    I våra ögon blir det naturligtvis extremt visuellt, men frågan är om det har så stor betydelse för hunden.
    Deras främsta sinne är lukten. Jag provade för att se hur den fortfarande relativt orutinerade Zakk skulle påverkas av snön och kan konstatera att det inte fanns en tillstymmelse till att han använde sig av synen. Men troligen är det högst individuellt. Prova! Märker du att din hund övergår till att använda sig av synen kan du ju helt enkelt sela av din hund och avbryta spårandet. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.