Unge Herr Astingo flyttade in hos oss för två timmar sedan. Zakk är beordrad vila eftersom han har farit fram lite ovarsamt och skadat sig i höger bakben. Inget allvarligt men tillräckligt för att de unga herrarna ska avhålla sig från bungy jumplekar.

Jag tog grabbarna på en promenad, en på var sida om mig och sedan lekte vi "Berlinmuren". Ingen kommer över på fel sida! Jag behöver väl inte nämna att det är jag som är gränsvakt. Nåväl, promenaden gick väldigt bra när de unga tu insåg att de skulle hålla sig på varsin sida av mig. Den som försökte ta sig över muren prejades helt sonika utan några större åthävor. Jag småpratade lätt monotont, lugnt och förhoppningsvis sövande till killarna.

Då och då stannade jag och tränade dem i att skilja sitt namn från kompisens. Jag tror att killarna hade snackat ihop sig, för de satt som tända ljus framför mig, väntandes på "sitt namn" och godbit. Jag varierade tiden jag stod stilla, småpratade och understundom sa den enes namn + godbit. Även nu var Berlinmuren högst närvarande .

Nu sitter jag vid datorn. Zakk ligger som vanligt nedanför mina fötter och Sting ligger kopplad intill mig. Den unge Herrn vankade nämligen fram och tillbaka och kände sig inte riktigt bekväm med sitt nya och tillfälliga boende. Vankandet är sällan av godo och är lika bra att bryta omgående. Direkt jag satte på Sting kopplet och hindrade honom från sitt vankande, föll han ihop i en trött liten schäferhög intill mig. Nu sover getingen med djupa andetag. Vi återkommer med ytterligare rapporter om grabbarna Grus, som inte får leka den här gången och varav den ena ska hållas i koppel.

Halleluja!!!!

 

 

 

 

 

5 svar

 1. Hei Eva!
  For noen flinke godgutter. Men så vet du hva du gjør!

  Jeg vil takke igjen for de gode tipsene jeg fikk på kurset i Oslo. Det var det som skulle til for å få full uttelling i treningen av Jippi
  Ufattelig moro i trene nå – hun er skikkelig på hugget og oppmerksom på meg og ikke omgivelsene.

 2. Kan se er framför mig.

  Jag har också lite "lekar" för mig. Allti börjar gå mot det "höggravida" hållet och av säkerhetsskäl har jag hela tiden Bolt eller Allt-i eller båda kopplade. Något de är ganska ovana vid. Faktiskt.

 3. Hur länge ska du ha pojken? Det är så härligt att ta hand om andras hundar man lär sig en del om sin egen hund också:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.