Vad tokig du är! Ja, kanske det! Att flytta till två nya platser inom loppet av femton månader kan nog upplevas som konstigt, som en hoppjerka. Men handen på hjärtat, hur många av oss realiserar sina drömmar? Mitt beslut att provflytta till Skåne skedde efter många års förälskelse i landskapet. När möjligheten gavs, hyrde jag ett hus för att testa förälskelsen till Skåne. Skulle drömmen hålla för ett permanent boende?

Nej, det gjorde den inte. Inte för att min förälskelse falnade utan för att resorna genom Sverige till slut blev alltför slitsamma. Men jag hade en plan B, ifall…. Den planen stavades Sörmland.

Under en resa från Stockholm söderut till Skåne i oktober – 18 tvingades jag att stanna tre gånger för att sova. Där och då bestämde jag mig. Jag tänker inte köra ihjäl mig på vägarna. När jag kom hem började letandet. Var i Sörmland skulle jag bo? Valet föll på Nyköping. Dels därför att Nyköpings Brukshundklubb lockade mig med sin kompetens och framåtanda. Dels därför att jag där har hundvänner både inom bruks, lydnad och jakt. Öster Malma finns dessutom nästan inom skotthåll. Förutom utbildning serveras vilt-luncher varje dag och bruncher på helgerna.

Huset hittades och inköptes. Nu bor jag trettio meter från skogen med kronhjortarna utanför dörren. Gladorna, fasanerna och bokskogarna finns kvar i Skåne. Förhoppningsvis även mina två- och fyrbenta vänner. Det har varit en fantastisk tid. Tack till er alla som bidragit till ett härligt år i vackra Skåne. Vi ses snart!


Väggar rivsFörsta lunchen i uterummet med fina kompisen Åsa, normalt sett bakom kameran.


Uvsta Östegården kommer nog också att bli ett favoritställe

6 svar

  1. Grattis – du använder dina vingar att flyga och pröva vad livet kan ge på olika platser. ✨

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.