Vi bygger relationer med schyssta metoder!

Sommarkurs för instruktörer och retrieverkurs för alla raser

Jag tror inte att jag haft så här roliga och sociala fjorton dagar sedan pandemin bröt ut. Det startade fö tre veckor sedan med en tvådagars kurs i freestyle för egen del för Lizette Olausson, ni vet den där superskickliga hundtränaren som vann Talang med border collien Lotus. Det är nyttigt att gå kurs av flera skäl. Att vara elev och inte instruera är skönt men det är också viktigt att då och då ställa sig i samma kängor som sina elever.

På freestylekurs den 25-26/7

Hur svårt det kan vara att ta in ny information då alla muskler skriker att ”vi ska göra det som vi brukar göra”.  Tack för två väldigt roliga och intressanta dagar Lizette och naturligtvis mina kurskamrater. 

Liljedalen Gård och Skog 25/7

Om ni passerar Julita i Sörmland, missa inte att besöka Liljedalen. Där kan ni klappa dvärggetter, och på gårdens gulliga cocker spaniel som hälsar alla gäster välkomna på parkeringen. Ni kan köpa fina saker, både nya och begagnade och……ni äter ljuvliga våfflor och kanelbullar. Uffe som bakar bullarna och Jaana som gräddar våfflor tävlar om vem som sålt mest vid dagens slut. En av deras kunder bad nästan om ursäkt när hon köpte Uffes sista bullar och som därmed vann över Jaana den dagen.

Tack för hjälpen – Afternoon tea på Grand hotel 27/7

Det har varit oändligt mycket arbete med den nya hemsidan och som alltid upptäcker man saker som man inte räknat med men i det stora hela fungerar sidan väldigt fint. Skaparen av sidan heter Charlotte Steneloo men eftersom hon bor och verkar i Malmö fick jag höja glaset i hennes bortavaro och tacka Charlotte, Birgitta, Staffan, Åsa och Kristina. Tack till er alla för ett vakande öga på texterna och då speciellt onlinekursen i Skvallerträning. Ni är alla varit guld värda!

Jaktlydnad för retrievers 30+31/7

En schäfer slank med i den övriga gruppen av retrievers vilket jag tycker är såååå kul. Speciellt eftersom mitt allra första besök på ett jaktprov i slutet av 80-talet inte imponerade särdeles mycket på mig, ”det där arbetet skulle mina schäferkompisars jyckar göra bättre”. Nåja, sedan dess har provverksamheten utvecklats enormt och går inte längre att känna igen från 80-talets provverksamhet. Det roligaste är ändå att träningen alltmer handlar om att inte rycka halsen av hundarna eller att skilja öronen från huvudet på hunden. Alltfler upptäcker att belöningsbaserad träning inte tar längre tid som många tror och att det är så mycket roligare att leta rätt beteenden istället för att slå ned på felaktiga. Tack för kul dagar, lycka till med träningen!

Instruktörsutbildning i Kontaktkontraktet 1-3/8

Det var en liten men naggande god grupp av instruktörer som gick instruktörsutbildningen i år. Kravet är att man undervisat i minst två år. Under tre dagar avverkade vi grunden för hur vi arbetar med belöningsbaserad träning och vikten av tydliga belöningssignaler. Vi pratade om tajming där många idag likställer det med att ge hunden en godis. Tajming handlar om att reagera exakt i den stund vi ser beteendet. En blick i rätt sekund är också tajming, likaså en rörelse. Det viktiga är att vi agerar i rätt ögonblick och att hunden uppfattar detta. Vi utgick från de tre tyngsta kapitlen i Kontaktkontraktet: 1. Belöningar – dina verktyg. 2. On/off – om passivitet och hantering. 3. Följ mig – om kontakt- och följsamhetsträning. Tack till er alla för tre härliga dagar.

Retrieverträning för alla 6-7/8

Tänk så berikande det är när duktiga hundmänniskor med andra raser anmäler till en retrieverkurs.  De ställer frågor som retrieverägare drar sig för att fråga eller kanske inte ens reflekterar över. Jag är så glad att jag öppnat upp mina retrieverkurser för även andra raser. Det är berikande och blir både roligare och fler intressanta diskussioner. 

Nu tar jag en välbehövlig paus innan valp- och unghundskursen den 20-21/8. Och du…bor du långt bort kan du ändå gå kurs online. Kolla på i shoppen. Där hittar du både kurser IRL och online

Spela videoklipp

//Eva Bodfäldt

Kommentarer

2 svar

 1. Tänk om jag vetat att alla är välkomna på retriever-kurser!
  Är det försent att gå med en 6-åring?

  1. Hej Ulrika!
   Nej, det är aldrig försent. Nästa kurs är den 1-2/10. Kolla under shop och kurser IRL. Hälsningar Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du få vårt nyhetsbrev?

Du får ett mail där du godkänner prenumerationen.
Titta i skräpkorgen om du inte ser mailet.

villkor för anmälan och köp

genom att klicka i rutan när du checkar ut - godkänner du dessa villkor.

Kallelse till utbildning “på plats”

I samband med betalningen får du ett kvitto. Cirka tio dagar innan påbörjad kurs skickar vi information om vad du behöver ta med dig. OBS! Om du inte erhållit
information titta då först i din skräpkorg innan du kontaktar oss på kurser@evabodfaldt.com

Kallelse till Utbildning “när du vill”

Vi skickar inte ut en kallelse till kurser i kategorin “när du vill”. Kursen blir tillgänglig direkt efter att du köpt den och du kan gå in när du vill under de dagar kursen är tillgänglig.

AVBOKNING OCH ÅTERBETALNING

Avbokning ska ske skriftligt.

 • Återbetalning minus en administrativ avgift om 300 kr (kurser) sker senast 14 dagar före kursstart.
 • Vid förhinder senare än 14 dagar före kursstart måste du själv sälja platsen vidare till annan person i de fall då vi inte redan har en reservlista.
 • Vid sjukdom eller olycksfall ber vi dig kontakta din bank angående din avbeställningsförsäkring (vid kortbetalning).

ÖVRIGA VILLKOR

 • Enligt lagen om tillsyn över hundar och katter (Lag 2007:1150) har en hundägare alltid strikt ansvar för sin hund
 • Vill du ta bilder? Kontrollera först med övriga deltagare att de vill vill vara med på bild.
 • Filmning av lärare är inte tillåten.

Utskick

Du får INTE påminnelser eller annat såsom till exempel nyhetsbrev automatiskt, utan att aktivt själv kryssa i att du vill ha det när du checkar ut.

BETALNING

Vi accepterar kortbetalning och Swish via bokningssystemet.

Integritetspolicy

VI EFTERSTRÄVAR EN HÖG NIVÅ AV DATASKYDD

Vid samarbete med partners (kommunikatörer, designers, kreatörer och liknande) råder sekretess gällande all kunddata. Datan får bara användas inom Eva Bodfäldt Education AB. Detta oavsett om det gäller:

 1. Anonymiserad data – uppgifter som inte längre kan identifiera en fysisk person (går utanför GDPR)
 2. Pseudonymiserade data – information som enbart kan kopplas till en identifierbar fysisk person med hjälp av kompletterande uppgifter (omfattas delvis av GDPR:s krav).
 3. Personuppgifter – upplysningar som avser en identifierad eller identifierbar fysisk person (omfattas i sin helhet av GDPR:s krav).

  Personuppgifter handlar således om all slags information som direkt eller indirekt kan knytas till en (fysisk) person som är i livet. Det kan röra sig om namn, adress, bilregistreringsnummer, personnummer men även foton och ljudinspelningar. Läs mer här om personuppgifter.

VI SAMLAR IN PERSONUPPGIFTER FÖR ATT KUNNA: